GymHyper

Explorează

Cum poate alergarea să îți îmbunătățească sănătatea mentală?

Una dintre cele mai populare forme de a face mișcare este alergarea.

Au existat aproximativ 47 de milioane de alergători obișnuiți numai în SUA în 2017.

De ce alergăm, totuși?

Alergarea a fost corelată cu: îmbunătățirea indicatorilor biologici, pierderea în greutate și alte avantaje pentru sănătatea fizică. Dar cum rămâne cu sănătatea noastră mintală? Cum poate alergarea să ne aducă beneficii ?

Studiile în acest domeniu au devenit mai amănunțite, permițându-ne să aprofundăm beneficiile pentru sănătatea mintală ale alergării. De asemenea, este dovedit că felul în care pășim pe o pistă sau un teren, ne poate aduce beneficii nu doar fizice.

În acest articol, vom examina avantajele alergării pentru sănătatea mintală, luând în considerare studiile și abordările acesteia. Sperăm că vă va ajuta să profitați la maximum de alergările zilnice sau săptămânale pentru o perspectivă mai frumoasă și mai pozitivă asupra vieții.

CÂTEVA AVANTAJE ALE ALERGĂRII PENTRU SĂNĂTATE MINTALĂ:

  • reducerea simptomelor depresiei
  • rezistență crescută la stres
  • capacitate sporită de relaxare
  • risc redus în dezvoltarea tulburărilor de anxietate
  • o creștere a dopaminei încurajează o stare de dispoziție pozitivă.

ALERGAREA ÎȚI POATE ÎMBUNĂTĂȚI FERICIREA

Da, noi asta credem, însă în același timp, considerăm că nu este suficient. Din fericire, un studiu la scară mică condus de Dr. Brendon Stubbs de la Kings College London a examinat trei sportivi de elită și șase sportivi obișnuiți.

Înainte ca participanții să-și înceapă sesiunile de exerciții de 20 de minute, a fost înregistrat un scor de bază cu ajutorul unei căști speciale. Același scor s-a înregistrat și după sesiunea de antrenament. Ca rezultat al studiului, avem următoarele date: capacitatea participanților de a se relaxa a crescut cu 18%, tendința lor de a lua decizii pripite a scăzut cu 28%, iar capacitatea de a gestiona stresul sa îmbunătățit cu 29%.

Cercetarea Dr. Brendon Stubbs, care a subliniat legătura dintre sănătatea fizică și bunăstarea mintală, a arătat, de asemenea, că participanții normali au experimentat avantaje mai bune pentru sănătatea mintală decât sportivii de top.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Lowa au descoperit, de asemenea, că un antrenament de treizeci de minute poate reduce simptomele de anxietate pentru mai mult de 75 de minute după antrenament.

Prin urmare, s-ar putea într-adevăr să fii mai fericit dacă alergi.

ALERGAREA POATE REDUCE ANXIETATEA?

S-a crezut mult timp că sănătatea cardiovasculară și sănătatea mintală ar putea fi legate, iar noi descoperiri dintr-un studiu suedez semnificativ susțin această teorie.

Un stil de viață activ din punct de vedere fizic este asociat cu o șansă mult mai mică de a dezvolta tulburări de anxietate, potrivit unui studiu care a urmărit peste 400.000 de participanți pe parcursul a 21 de ani.

Alergarea reduce cu adevărat anxietatea, dar există câteva lucruri de care trebuie să ții cont.

În primul rând, deoarece studiul a implicat activități în aer liber, pur și simplu alergarea pe o bandă de alergare în interior nu ar putea avea aceleași avantaje.

În al doilea rând, participanții la exerciții de intensitate scăzută (cum ar fi joggingul) au arătat o reducere mai mare a riscului de anxietate decât participanții la o activitate mai rapidă și mai intensă.

Nu în ultimul rând, și cel mai semnificativ, aceste rezultate nu s-au întâmplat peste noapte. Nu vă așteptați la rezultate rapide, deoarece s-a concentrat pe participanții ce au făcut exerciții pe termen lung; în schimb, gândiți-vă la avantajele trecerii la un stil de viață activ.

Este esențial să ții cont de greutatea antrenamentului tău și să te asiguri că nu exagerezi fizic cu fiecare sesiune. Potrivit unui studiu recent, sesiunile de antrenament intense sau exercițiile fizice excesive au avut un efect dăunător asupra stării de spirit în următoarea zi.

CE ESTE ALERGAREA CONȘTIENTĂ ?

Fiecare dintre noi are o definiție diferită a ceea ce presupune alergarea conștientă, dar, în general, presupune să ne ducem mintea într-un loc fără distrageri, departe de viața de zi cu zi, pentru a ne concentra pe a fi prezent și conștient, cu o mai mare conștientizare a respirației și a corpului nostru.

Alergarea conștientă ar trebui să fie o experiență zen, fără stres, care calmează mintea și o armonizează cu corpul.

Într-un studiu care a examinat efectele meditației în timpul exercițiilor aerobice, participanții au raportat considerabil mai puține simptome depresive și gânduri rele, ceea ce duce la o îmbunătățire a rezultatelor cognitive mentale.

Unii oameni pot alerga conștienți ascultând nimic mai mult decât sunetul picioarelor pe pământ, însă pentru alții, pot susține alergarea conștientă folosind telefonul sau un aparat audio pentru a ne ghida.

Pune-ți niște căști (dar nu la volum prea tare!) și ia în considerare să asculți meditații ghidate în timp ce ieși la alergat. Pe măsură ce îți împingi mintea să gândească diferit în timpul alergării, poți descoperi că devine mai simplu și mai plăcut.

ATENȚIE!

Nu există un regim stabilit pentru alergare și, deși studiile au găsit o legătură între activitatea fizică și sănătatea mintală, este important să rețineți că fiecare răspunde diferit la exerciții fizice. Prin urmare, cel mai bun loc de a începe atunci când căutați modalități de a vă îmbunătăți sănătatea mintală este să vorbiți cu un expert.

Dacă aveți nevoie sau doriți asistență cu sănătatea dumneavoastră mintală, consultați un profesionist pentru îndrumare și consiliere cu cunoștințe.