Exerciții acasă: Creează un mediu prielnic pentru antrenament
Cauți acel sentiment de după antrenament?
Chiar dacă nu ai acces la greutăți mari sau la alte echipamente avansate de gimnastică, exercițiile la domiciliu pot aduce totuși beneficii. Munca pe care o depui, nu instrumentele pe care le folosești, este ceea ce contează la sfârșitul zilei.
Acest articol vă va ghida prin cele mai importante considerații de abordat atunci când vă pregătiți următoarele exerciții acasă.
Indiferent dacă lucrezi de acasă sau nu ai acces la o sală de sport sau la greutăți în acest moment, exercițiile fizice la domiciliu pot genera suficiente endorfine pentru a te pregăti pentru o zi plăcută, productivă sau să te simți împlinit la sfârșitul zilei.
Împrejurimile noastre au o influență semnificativă asupra modului în care ne antrenăm și asupra cât de motivați suntem înainte și în timpul exercițiilor.
Iată sfaturile noastre pentru ca tu să profiti la maximum de exercițiile fizice acasă:
CARE ESTE CEL MAI BUN LOC PENTRU ANTRENAMENTUL ÎN CASĂ?
Sufrageria sau grădina este noua ta sală? Sau ești unul dintre puținii norocoși care au o sală de sport acasă?
A decide unde vei lucra și vei finaliza antrenamentul zilnic este un loc grozav de început, cel mai important lucru fiind o zonă sigură și spațioasă pentru ca tu să intri în modul complet de antrenament fără să-ți faci griji pentru împrejurimi.
Cele mai multe tipuri de antrenamente acasă se pot face în interior și, să recunoaștem, vremea nu este întotdeauna în favoarea noastră… În interior, puteți efectua antrenament de yoga, mobilitate, core și greutate corporală.
Antrenamentele în interior, pe de altă parte, au dezavantaje semnificative. S-ar putea să vă încălziți rapid, iar spațiul poate deveni rapid o problemă (de exemplu, mamei tale nu-i va plăcea ca săritul frânghiei să-i distrugă unul dintre candelabre).
Acesta este momentul în care o schimbare de peisaj poate fi benefică. Folosirea unui loc privat exterior, cum ar fi un garaj sau o grădină, vă va oferi spațiu suplimentar pentru exercițiile de acasă, o temperatură mai scăzută (în cea mai mare parte) și o schimbare a decorului de a fi închis în interior pentru restul zilei. . Sprinturile, alergarea și săriturile pot fi incluse cu ușurință în exercițiul de acasă atunci când te antrenezi afară.
A avea o zonă distinctă în care mergi mereu să faci mișcare te poate ajuta să construiești o rutină, îndepărtându-ți atenția de la stilul tău de viață de lucru de acasă și eliminând orice distragere nedorită, cum ar fi televizoarele și frații zgomotoși.
Iată o listă de locuri grozave pentru a face exerciții la domiciliu:
-Sufragerie
-Cameră de rezervă
-Grădină
-Garaj
-Alee
CE FEL DE EXERCIȚI AR TREBUI SĂ FACEȚI ACASĂ?
Acum că știi unde te vei antrena, este timpul să faci un plan de antrenament…
În zilele de astăzi, există sute, dacă nu mii, de exerciții gratuite pentru acasă și pentru greutatea corporală disponibile pe rețelele sociale, YouTube și internet.
Mulți antrenori personali își aduc abilitățile online și oferă antrenamente LIVE acasă.
Urmărirea sesiunilor de exerciții online live la domiciliu este o modalitate grozavă de a vă ridica și antrena direct, cu ghidarea unui expert certificat – veți avea toată motivația de care aveți nevoie, precum și un program de antrenament acasă bine planificat.
Dacă vrei să mergi pe cont propriu, fă o listă cu exercițiile tale preferate pentru greutatea corporală pe care să le folosești ca punct de plecare pentru propriul tău antrenament de fitness de bază. Combină aceste exerciții cu greutatea corporală cu activități aerobe cum ar fi sprintul, alergarea pe loc și sărituri. Atunci când faceți exerciții de acasă, un program de antrenament bazat pe timp sau pe repetări, cu intervale scurte de pauză, vă va ajuta să mențineți lucrurile intense.
IATA O LISTA CU IDEI DE ANTRENAMENT PENTRU ANTRENAMENTUL DE ACASĂ:
Circuit cu exerciții folosind greutatea corporală
Abdomene
Sărituri
Yoga
Exerciții de mobilitate / flexibilitate
Pliometrie
CÂND ESTE CEL MAI BUN MOMENT PENTRU A TE ANTRENA ACASĂ?
În primul rând, să clarificăm un lucru; nu există o oră stabilită care să fie cea mai bună pentru a te antrena acasă. Cu toții avem preferințe și motive pentru a ne antrena în diferite momente ale zilei.
Există multe beneficii legate de exercițiile fizice dimineața și seara, care fac parte dintr-o dezbatere veche pentru care moment al zilei este cel mai bun pentru antrenament (nu vom intra în asta astăzi). Cu toate acestea, construirea unei rutine consistente va forța o adaptare a corpului și a mentalității tale să se antreneze la o anumită oră în fiecare zi, ceea ce este legat de creșterea performanței.
Indiferent dacă un antrenament de dimineață este un început perfect al zilei, sau o relaxare de yoga de seară este activitatea ta zilnică – alege un moment care poate fi atins în rutina ta zilnică și ține-te de el.
PĂSTREAZĂ-ȚI MOTIVAȚIA
Indiferent de situația dvs., motivația este factorul de conducere suprem care determină dacă aveți un antrenament bun, un antrenament prost sau poate niciun antrenament…
Cu toții avem motive diferite de a face mișcare. Experiențele noastre sunt toate unice și mulți dintre noi ne aflăm în diferite etape ale pregătirii noastre. Găsirea a ceea ce te menține motivat este cheia pentru a debloca o rutină consecventă de exerciții acasă, făcând antrenamentele tale zilnice o parte solidă, nenegociabilă a zilei tale.
Stabilirea obiectivelor poate fi o modalitate excelentă de a rămâne motivat în timp ce urmăriți progresul și realizările pe parcurs.
IATĂ CINCI MODALITĂȚI GROZAVE DE A URMĂRI PROGRESUL ATUNCI CÂND FACEȚI EXERCIȚII DE ACASĂ:
-Creșterea repetărilor
-Scăderea timpilor de odihnă
-Măsurarea distanței
-Creșterea duratei exercițiului
-Notați cum vă simțiți în fiecare dimineață pe o scară de la 1 la 10
Pe lângă stabilirea de obiective, factorii externi pot juca și un rol important în motivarea noastră de a ne da jos de pe canapea și să avansăm puțin cu fiecare sesiune.
IATĂ CINCI MODALITĂȚI DE A RĂMÂNE MOTIVAȚI CÂND FACEȚI EXERCIȚII DE ACASĂ:
-Bucurați-vă de muzica preferată
-Implicați membrii familiei în antrenamentele dvs
-Urmăriți antrenamentele YouTube sau transmisiunile live
-Folosiți o aplicație cu cronometru pentru circuitele dvs
Combinarea factorilor intrinsec motivanți, cum ar fi stabilirea de obiective cu factori externi, vă va ajuta să vă mențineți motivat să vă antrenați acasă – ceea ce înseamnă că indiferent de ceea ce vă stă în cale, antrenamentul de acasă va fi bifat zilnic.