GymHyper

Explorează

5 elemente esențiale pentru progresul în sală

S-ar putea să credeți că regimul dvs. de antrenament este solid, dar dacă nu includeți aceste cinci părți esențiale în el, riscați să nu vă mai dezvoltați mult și să nu vă puteți menține sănătatea generală.

Este timpul să includeți aceste 5 tehnici vitale pentru a obține progrese în sala de sport în rutina dvs., așa că să începem…

1: ANTRENAMENT ETIC

Rezultatele vor fi pe măsura investiției, nu?… Sala de sport este un loc al sângelui, sudorii și lacrimilor, unde corpul și mintea ta sunt provocate să înfrunte cele mai dificile obstacole.

Este grozav să ai un program de antrenament bine planificat, dar dacă nu te ții de el, nu-l executi și te împingi la următorul nivel, vei reveni la punctul de plecare în cel mai scurt timp.

Păstrați consecvența și respectați planul și veți vedea rezultate!

2: ȚINE EVIDENȚA RECORDURILOR TALE PERSONALE

Deci ți-ai pus la punct planurile și faci totul la maxim!? Ai ști răspunsul dacă ți-ai ține evidența exercițiilor.

Este esențial să urmăriți progresul în sala de forță (și în afara acesteia) dacă doriți să vă îmbunătățiți. Nu vă faceți griji dacă greutatea nu pare să crească; se întâmplă și celor mai buni dintre noi și, de obicei, este pur și simplu o chestiune de a schimba intensitatea sau intervalele de repetare pentru a depăși acel platou.

Faptul că țineți cont de recordurile personale, exercițiile compuse și alte etape ale fitness-ului, vă poate ajuta să vă monitorizați progresul din punct de vedere al performanței.

Amintește-ți, ești TU vs. TU – ignoră ceea ce fac alții la sală și concentrează-te pe pași mici, pozitivi, care să te ajute să-ți îmbunătățești antrenamentul într-o manieră realistă, realizabilă, care se potrivește stilului tău de viață.

3: SCHIMBĂ-ȚI STILUL

Estetică, performanță sau sănătate; toți avem motive diferite pentru a merge la sală și toți avem perioade în care motivația lipsește. Schimbarea lucrurilor și încercarea de noi rutine ne oferă o nouă provocare, care ne menține nivelurile de motivație ridicate, ajutând și la dezvoltarea abilităților motorii.

Corpurile noastre sunt construite pentru a se mișca într-o varietate de moduri, dar deseori alunecăm într-o rutină care restricționează aceste mișcări. De la activități grele de ridicare până la situații de muncă sedentare, corpurile noastre trebuie să fie provocate să se miște în întreaga lor arie de mișcare. Schimbarea regimului de antrenament și a rutinelor vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele majore, făcându-vă totodată să vă simțiți mulțumit și de îndeplinit.

Schimbarea stilului implică, de asemenea, să ieși în afara zonei tale de confort și să încerci noi exerciții și practici pe care este posibil să le fi trecut cu vederea în trecut, cum ar fi yoga, HIIT și pliometria.

4: FORMA ESTE CEA MAI IMPORTANTĂ

Dacă forma ta stagnează, probabil că nu îți încălzești mușchii în mod eficient și crești riscul de accidentare – ceea ce înseamnă, în cele din urmă, mai puțin timp în sală, lucrând pentru atingerea obiectivelor tale.

Învățarea tiparelor corecte de mișcare pentru fiecare exercițiu este vitală pentru progresul în sală, iar corpul tău îți va mulțumi pentru asta odată ce acele greutăți încep să devină din ce în ce mai grele.

Ajutorul extern de la profesioniști cu experiență este excelent, dar nu întotdeauna reprezintă o opțiune pentru majoritatea. Din fericire, trăim într-o epocă în care informațiile sunt ușor accesibile online și, folosind videoclipuri și instrucțiuni din surse de renume, ne putem asigura că facem exerciții în cel mai optim mod.

5: NUTRIȚIA

La sfârșit, dar nu în ultimul rând, dieta noastră joacă un rol important atunci când vine vorba de atingerea obiectivelor, indiferent care sunt acestea.

„Abdomenul este făcut în bucătărie” – știm că ați mai auzit această frază și există un element de adevăr în ea. Să ne forțăm să trecem peste limitele fizice și mentale este bine, dar fără a folosi elementele de bază în bucătărie, progresul nostru va fi lent, dacă nu cumva va și stagna.

O dietă echilibrată, cu cantități suficiente de proteine, carbohidrați și grăsimi, alături de alimente bogate în micronutrienți, este cheia unui organism bine alimentat și sănătos. Ne oferim capacitatea nu numai de a performa la maximum, ci și de a ne recupera eficient, pregătiți pentru următoarea provocare.

Ah, și să nu uităm de hidratare – apa este vitală pentru nenumărate funcții ale corpului. Știm că este mult prea ușor să lași acea sticlă în urmă. Țineți apă cu dvs. în orice moment și rămâneți hidratat. Băuturile izotonice și electrolitice pot, de asemenea, ajuta la refacerea organismului după sesiuni obositoare.

Nu uitați, aplicarea acestor 5 sfaturi de-a lungul unei perioade de timp vă va ajuta să faceți schimbările rutinei dvs. mult mai ușor. De asemenea va fi mai ușor să creați obiceiuri pe rând, mai degrabă decât să le implementați pe toate odată și să vă copleșească cu atâtea schimbări.

Sănătatea și fitnessul nu sunt o cursă, este un stil de viață pe care îl ducem pentru a trăi o viață mai bună.